Dit ben ik

Trees Vens

Van huis uit ben ik communicatieadviseur en eindredacteur, maar nu werk ik ook met veel plezier als coach. Mijn drive om van coaching mijn vak te maken ligt in de ervaring die ik had met een manager. We hadden een conflict dat hoog op liep. Ik was er eerst vast van overtuigend dat het allemaal aan haar lag,  uiteindelijk heb ik de hulp van een coach ingeroepen. Die liet mij zien dat ik het niet bij haar moest zoeken, maar bij mijzelf. Dat was mijn eerste stap in een bewuste zoektocht naar wat ik deed in de samenwerking met collega’s en in contact met managers. De coachgesprekken zijn voor mij zo waardevol geweest dat ik er nu zelfs mijn vak van heb gemaakt.

Mijn manier van werken is warm, respectvol, betrokken en met diepgang

Mijn kracht is om mensen te verbinden met wat ze werkelijk belangrijk vinden. Ik daag je uit tot zelfreflectie, confrontatie en bewustwording waardoor er inzicht en beweging ontstaat in vastgelopen patronen.

Ik combineer in mijn begeleiding denken en voelen. Het is belangrijk dat je je bij mij in goede handen voelt, zodat we vanuit vertrouwen kunnen samenwerken. Doordat ik een rustige luisteraar ben met een open blik voelen mensen zich snel vertrouwd bij mij. En een beetje humor kan ook geen kwaad.

Venster coaching

Venster is opgericht door Trees Vens (1964). Ik ben gecertificeerd coach.
Ik werk met verschillende theorieën zoals transactionele analyse (TA), NLP en systemisch werk. Tijdens de gesprekken doen we regelmatig ook een oefening.

Mijn kennis van coaching heb ik opgedaan bij het gerenommeerde opleidingsinstituut Phoenix opleidingen te Utrecht. Daarnaast volg ik regelmatig workshops om mijn kennis fris en actueel te houden. Regelmatig heb ik intervisiebijeenkomsten met andere coaches om mij bij de les te houden als persoon en als coach.

Ik werk sinds 2017 met veel plezier als coach. ik heb al veel mensen gecoacht op verschillende vraagstukken die gaan over zelfvertrouwen, zichtbaarheid, perfectionisme of conflicten.

Ik woon samen met Ron. Ron heeft een zoon, Tim en  samen hebben we twee zonen, Lars en Sander. Ik hou van zon, sneeuw, lezen, theater en film en ben ook graag bezig met mijn handen tijdens het koken, in de tuin of met klei.

Mijn opleidingen op een rijtje

 • Van Burn-out tot Levenszin bij Stream (Jane Alice Coerts)
  Erkend door de Vereniging Erkende Stress en Burn-outcaoches (VSEB)
 • Basistraining coachen met Voice Dialogue – het Balkon
 • De Maskermaker (vervolgopleiding) – Phoenix Opleidingen
 • Systemisch werk (vervolgopleiding) – Phoenix Opleidingen
 • Professionele begeleiding (vervolgopleiding) – Phoenix Opleidingen
 • Omgaan met angst woede en weerstand – Phoenix Opleidingen
 • Post HBO Professionele communicatie (3 jarige coachopleiding) – Phoenix Opleidingen
  – Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
  – Transactionele Analyse (TA)
  – Systemisch Werk
 • Communicatie adviesvaardigheden – Van Hilst Communicatie
 • Bachelor Communicatiemanagement – Hogeschool Utrecht