Burn-out te lijf

Een burn-out is er niet ineens. Vaak merk je al een langere tijd dat je altijd maar doorgaat en moeilijk kunt stoppen. Je ervaart wel stress maar juist die stress zorgt ervoor dat je heel veel werk kunt verzetten en je van alles voor elkaar krijgt. Het lijkt erop dat je heel goed bezig bent..

Stress is op zichzelf niet het probleem

Het tegenovergestelde is regelmatig waar. Stress is op zichzelf niet het probleem. Je kunt je niet meer ontspannen. Het feit dat je niet meer kunt ontspannen, maakt dat je naar een tijd opgebrand raakt. Je hebt steeds langere periodes van stress en je doet steeds harder je best om te voorkomen dat het misgaat. Dan komt het moment dat je niet meer kunt want je hebt er geen energie meer voor. Je raakt de grip op je leven kwijt.

Kenmerken van een burn-out

Kenmerken waaraan je een (beginnende) burn-out kunt herkennen zijn onder andere: stress, vermoeidheid die niet overgaat, piekeren, snel afgeleid zijn, vergeetachtigheid, nergens zin in hebben, overzicht kwijt zijn, huilbuien, prikkelbaar, sneller overprikkeld zijn of vage fysieke klachten. Dit zijn slechts een aantal van de klachten..

Kun je je dagelijkse werk niet meer uitvoeren? Houden de periodes van stress en spanning al een langere tijd aan?  Je lichaam kan zich dan moeilijk  herstellen, dan loop je gevaar. Het is dan goed om hulp te zoeken of er over te praten liefst met een deskundige.

Herken je een of meerdere klachten? Of wil je er meer over weten over burn-out? Neem dan contact met mij.