Beter in contact

Als je alleen thuis bent, dan is er meestal niet zo veel aan de hand. Dat wordt anders zodra je buiten komt en in contact komt met anderen. Dat kan allerlei reacties oproepen die je niet kunt verklaren. Ook heb je vaak niet eens door wat er gebeurt. Zodra het contact lastig of spannend wordt, dan wijst dat vaak op oude patronen. Dit beïnvloedt je contact. Met coaching kun je je contact met anderen verbeteren.

Lastige situaties

Situaties waarin het contact lastig of spannend wordt:

  • Ik heb moeite met groepen.
  • Ik kom regelmatig in conflict.
  • Ik vermijd conflicten.
  • Ik neem altijd het voortouw als er iets moet gebeuren.
  • Ik maak mezelf in bepaalde situaties onnodig klein
  • Ik heb steeds gedoe met dominante personen.
  • Ik raak snel ge├»rriteerd bij iemand.

Wanneer je dit soort situaties regelmatig ervaart, kun je ervan uitgaan dat je bent terechtgekomen in een oud patroon. Je kunt je oude patronen herkennen op het moment dat je heftiger reageert, heftiger dan passend is voor de situatie waar je nu inzit. Dat heeft ook effect op de ander. Je gedrag is dan niet (meer) functioneel. Dat kan ook anders want meestal word je daar niet gelukkiger van. Je kunt ook andere keuzes maken. Met coaching kun je leren het contact met anderen te verbeteren.

Op een positieve manier naar jezelf kijken

Realiseren dat je iets keer op keer doet met hetzelfde effect. En bewust worden van hoe jij dat doet, helpen je je oude patronen ontdekken. Belangrijk is om op een positieve manier naar jezelf te kijken, in plaats van naar die kritische stem in jezelf te blijven luisteren.

Het is mogelijk om anders te reageren. Met coaching kunnen we kijken hoe je ooit geleerd hebt om dat zo te doen. Om van daaruit te leren en ervaren, wat kan helpen om beter in contact te komen met de ander. Er komt meer rust en daardoor verbetert het contact.  

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wil jij ook beter worden in contact met anderen? Neem dan contact met mij op.

In een gratis kennismakingsgesprek kunnen we jouw vraag bespreken. Vrijblijvend kun je dan kijken of je een coachtraject wilt ingaan. Het is goed te weten voordat je een traject aangaat of je er een goed gevoel bij hebt.